Instaling GA3 to Win7 64-bit

All topics on Groove Agent
Post Reply
thejjlmusic
New Member
Posts: 28
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:49 am
Contact:

Instaling GA3 to Win7 64-bit

Post by thejjlmusic »

Could someone help me installing Groove Agent 3 to win7 64-bit PC. I have GA1-cd and upgrade from GA1 to GA 3. I have GA3 licence in Syncrosoft.

If I try to install GA1: "please install GA from the original cd-rom"
If I try to install GA3 uppgrade: "can't find GA1"

What to do? I know that installation should be bossible because I have done it to another Win 7 64-bit computer, but I can't remember how.

JL
Win 10 64-bit,16GB RAM, Steinberg UR44, Cubase Pro 10.5 64-bit, Wavelab 10, Yamaha Motif XF8

J L Bowie
Junior Member
Posts: 99
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:37 pm
Contact:

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Post by J L Bowie »

It's been a while since I performed this action, but if I recall correctly I simply copied the installation CD directly to a folder on my HD and initiated the install from there.
(Z68 i7 Quad, 32 GB SD Ram, Nvidia Quadro 2200) Nuendo 10.3/64 on Win 10 Pro version 20H2, UAD2 DUO,Tascam DM 4800 IF-FW/DM MKII,GA5, Halion 6, (Steinberg Houston -18 years and counting) DNXHD License 2
System Linked via FW/ADAT to:
(Dell Precision Dual Xeon, 64 GB ECC Ram, NVidia Quadro 5000) Cubase Pro 10.5/64 on Win 10 Pro version 20H2/64 Pro via RME HDSP 9652 - Da Vinci Resolve 16, WaveLab Pro 10.0.40/64, Spectralayers Pro 7.0.20, DNXHD License 1
Cubase user since VST
Nuendo user since V2

User avatar
Marcus
Steinberg Employee
Posts: 708
Joined: Thu Feb 03, 2011 12:09 pm
Contact:

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Post by Marcus »

Hi guys,

please send a download request for GA3 to:

info@steinberg.de


We will send you a new download- link for the GA3- ISO.

Please don't forget your USB- licenser number with the Groove Agent 3 license on it.
BDM Education
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

martinlass
New Member
Posts: 1
Joined: Sat Mar 30, 2013 11:26 pm
Contact:

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Post by martinlass »

Hi... I am having a similar problem, i.e. when I try to install GrooveAgent (original version) from original CDROM on Windows 7 on Bootcamp partition on MacBook Pro, it goes through half the process and then says, "Please install from original CDROM." Nothing I do seems to make any difference.

Can somebody here please help me with this? Steinberg person perhaps? Thanks! :-)

Cheers,
Martin

n2creation
New Member
Posts: 3
Joined: Mon May 06, 2013 4:51 am
Contact:

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Post by n2creation »

If you have a dual layer dvd drive, try using an external cd drive or older dvd drive. I found that worked perfect.
Although, when I tried to install Groove agent 2 update...it starts fine, but then tells me that the program did not install correctly becuase there are other processes currently running. I had the same problem with virtual guitartist and the elctric edition. Althought there, both the update and the version one installed properly. Go figure!

Windows 7, dual quad core amd, 8 gig ram, asus N12319 mb, quatro graphics card, dual 12,500rpm sata drives 600 gig ea. Cubase 7, trilogy, omnisphere, virtual bassist, virtual guitarist, Komplete 7, Amplitude, Guitar Rig 3, Halion 3, Sampletank

ELISCHUMANN
New Member
Posts: 28
Joined: Thu Sep 22, 2011 2:43 pm
Contact:

Re: Instaling GA3 to Win7 64-bit

Post by ELISCHUMANN »

hum... I... heee,, how come I have cubase 7 with GA-ONE?? How do I get the GA3 install if I didn't even used a license key or anything...? Just started using GA and wondered if I was using the latest version and found out I'm not.

Thanks.
System:
- HP Pavilion h8-1070t - Windows 7 Ultimate @ 64Bit - Intel Core i7-2600 @ 3.40 GHz - 12.0 GB RAM

Hardware:
- Steinberg MR816csx - Steinberg UR22 - Steinberg CMC TP - Steinberg CMC QC - Yamaha HS80m - AKG K 240 Studio Headphones - Shure SRH840 Professional Headphones - Samson SR850 Professional Studio Reference Headphones - Rode NT-1A - Rode NT-2A - Roland Fantom G8 - Novation IMPULSE49 - Korg padKontrol

Software:
-Cubase 7 - WaveLab 7 - EastWest/QuantumLeap:Symphonic Orchestra Platinum Plus, Pianos Gold, Symphonic Choirs Bundle, Goliath, Stormdrum 2 Bundle, Voices of Passion, Ra - Native Instruments: KOMPLETE 9, Spectrasonics: Trilian Bass Module

Post Reply

Return to “Groove Agent”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests