SL 7 Transform (frequency shifting and Pitch shifting) bug

Post questions and find answers on the latest SpectraLayers release here.
Post Reply
asbird
New Member
Posts: 15
Joined: Thu Jul 18, 2019 5:40 pm
Contact:

SL 7 Transform (frequency shifting and Pitch shifting) bug

Post by asbird »

As said in the ref line: both transforms (frequency shifting and pitchshifting) don't work. When I do the same thing in SL6 both transforms work nicley, but nothing happens in SL 7.

Alfred

Robin Lobel
Moderator
Posts: 379
Joined: Wed Jul 03, 2019 3:39 pm
Contact:

Re: SL 7 Transform (frequency shifting and Pitch shifting) bug

Post by Robin Lobel »

Fixed in the upcoming patch.
Robin Lobel - SpectraLayers creator and lead developer

User avatar
balinas
Junior Member
Posts: 182
Joined: Thu Nov 23, 2017 5:11 pm
Contact:

Re: SL 7 Transform (frequency shifting and Pitch shifting) bug

Post by balinas »

Thanks, Robin. I noticed the same when using Edit/Transform/Pitch or frequency shift on my setup when using SLpro7 in Studio One Version 5.

Now 'pitch move' at the top of the window when using the Transform Tool does work.
WIN 10 (2004), Intel i9 9900 5GHz, 32GB RAM, PreSonus Quantum2 through thunderbolt pcie, MCU-PRO, IKM iRig keys 49, Focusrite Asa ONE, Focusrite Scarlett 18i20,

Digitalmixes
New Member
Posts: 14
Joined: Thu Oct 06, 2011 12:09 pm
Contact:

Re: SL 7 Transform (frequency shifting and Pitch shifting) bug

Post by Digitalmixes »

I have spent hours beating myself up trying to get a simple pitch shift done...I even read the manual. I don't have time for this. So to confirm - SL 7 transform/pitch shift doesn't work. Great.

Any chance of an estimate when this magical patch is likely to appear or did I miss that?
Alex Boyesen
www.digitalmixes.co.uk

Win10. Intel i&6700 @3.40GHz. 32 GB Ram 64 bit OS. ACPI x 64 PC
UA Apollo Quad audio interface
NVidia GeForce GTX 980 video card
Neumann speakers

Nuendo 10.3

Robin Lobel
Moderator
Posts: 379
Joined: Wed Jul 03, 2019 3:39 pm
Contact:

Re: SL 7 Transform (frequency shifting and Pitch shifting) bug

Post by Robin Lobel »

Digitalmixes: just to be clear, asbird is referring here to Edit > Transform. The Transform tool works, you can do pitch shifts with it.

As for the rest, please check your PM.
Robin Lobel - SpectraLayers creator and lead developer

JesusSheep00a
New Member
Posts: 26
Joined: Wed Jul 15, 2020 3:31 pm
Contact:

Re: SL 7 Transform (frequency shifting and Pitch shifting) bug

Post by JesusSheep00a »

Can you do pitch shift like in Melodyne?

Post Reply

Return to “SpectraLayers 7”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest