Importing Cubasis project in Cubase pro 10

Post questions and find answers on Cubasis 3 for Android here.
Post Reply
ohm-ish
Junior Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 10, 2016 4:29 pm
Contact:

Importing Cubasis project in Cubase pro 10

Post by ohm-ish »

Hi

I just got Cubasis and tried importing a 2-track project in Cubase.

The audio track plays fine.

I have purchased "classic machines" (drums) and used it on a midi track.
But on import, that track produces no audio in Cubase.
Any idea why?
Do I need to get and install that plugin in cubase as well?

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 4167
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Importing Cubasis project in Cubase pro 10

Post by LSlowak »

Hi ohm-ish,

The Classic Machines are exclusively available for Cubasis, similar to a few other plug-ins.
I'd suggest to freeze the CM track to audio before exporting the project with Cubase. Plus, the MIDI track can be manually routed to another instrument.

Hope that helps!

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

ohm-ish
Junior Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 10, 2016 4:29 pm
Contact:

Re: Importing Cubasis project in Cubase pro 10

Post by ohm-ish »

Ok I see, thanks

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 4167
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Importing Cubasis project in Cubase pro 10

Post by LSlowak »

Hi ohm-ish,

Where possible, effect settings and compatible instruments are loaded, when importing Cubasis projects with Cubase.

Where this is not possible, the track itself will be imported with no instrument/effect loaded, leaving you the option to choose a Cubase effect or instument. As mentioned before, In these cases it might make sense to use TrackFreeze.

There is a TrackFreeze setup option available, which lets you decide to keep the frozen audio track, after unfreezing a track.
This might be helpful, if you want to import both tracks, e.g. the original MIDI track and the rendered audio mixdown via Track Freeze.

Hope that helps!

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

ohm-ish
Junior Member
Posts: 111
Joined: Sun Jan 10, 2016 4:29 pm
Contact:

Re: Importing Cubasis project in Cubase pro 10

Post by ohm-ish »

Ok :)

Do you know why my usual visual setup in cubase is changed when importing a cubasis project?
Or, how can I keep the look I usually use?
Like which areas and functions are visible etc.

Post Reply

Return to “Cubasis 3 for Android”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest